Wednesday, April 8, 2009

uncle & auntie

Salam. ade 3 kisah menarik yg berlaku pada minggu terakhir bulan Mac.

Kisah Pertama - 26 Mac, Kami rakan-rakan trainee anjurkan sebuah program bersama pelajar sekolah rendah. majlis berjalan selancar air sungai yg mengalir tanpa sebarang flaws. wahhh Congrate2 kt semue!!

student sek rendah yg dtg seramai 87 org sgt aktif!! naik pancit gak melayan kerenah mereka semue nih. so terpaksa la mengorbankan imej yg konon-konon matang (kenyataan ini agak penipu!! sila jangan percaye), jadi la budak-budak kejap. hehe

ade satu kejadian yg menggemparkan telah berlaku!!

2 org budak dtg kt aku nk mintak izin pergi tandas.

diorg ckp "Uncle, kami nk pergi toilet boleh??"

diorg panggil aku 'Uncle' ????????????????????????????? terkejut beb!! pelbagai persoalan berenang-renang di kepala hotak ku.

muka aku nampak tua ke? adakah aku telah menunjukkan gaya matang seperti seorang Uncle? sejak bila aku ada anak saudara? apperance aku same mcm gaya org tua ke?

serious aku tak boleh terima orang panggil aku 'Uncle'!!!!! aku muda lagi..isk3

tp semuanya terubat bila lepas abes event , sorang trainee pompuan komplen ade antara bebudak tue panggil die 'Auntie'!!! hahaha..yes I'm not alone =) papepon, bebudak tue mmg ROCKS!!

4 comments:

  1. byk moral yg bole dipelajari dari cerita..
    tp KA bersabarlah..semakin hari kita semakin muda..
    haha..

    ReplyDelete
  2. lahhh..KA nmpk sngt ko dah semakin lanjut usia..iskhhh3

    ReplyDelete
  3. kalo rambut dh beruban, muka tembam (recently) and perut buncit sme lah mcm uncle anak 5......

    terima je la takdir itu (+ kawen cpt2).... 'M' menunggu~

    ReplyDelete